FINJET H-serie

Gantry watersnijmachine (Finjet H-serie)

  • Snijbereik: 1 x 1 – 4 x 15 m
  • Z-as: 200 / 300 mm
  • Herhaalnauwkeurigheid  0,015 mm
  • X en Y assen snelheid: 15 / 40 m/min
  • Snijkoppen: 1 – 6, 2D of 3D

De FinJet H-serie is ontworpen voor continu productie. Het modulaire ontwerp maakt talloze verschillende variaties mogelijk, zodat aan elke veeleisende behoefte kan worden voldaan.
De H-serie kan worden uitgerust met meerdere snijkoppen, inclusief 5-assig 3D snijden.

Beweging

Bij de FinJet H- modellen wordt de beweging uitgevoerd met Ø 30/40 mm precisie kogelomloop spindels die een beweging snelheid van 15m/min kunnen realiseren. Hoogwaardige B&R (ABB) servo motoren zijn uitgerust met absolute encoders, waardoor de machine kan worden gestart zonder te hoeven homen.
De lagers zijn altijd gemonteerd op precisiegeleiders met vier lagers en op voldoende afstand om trilling te elimineren. De mechanica van de machine is ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur in alle omstandigheden.

Bescherming

Aangezien abrasief waterstraalsnijmachines altijd blootstaan aan minstens abrasief en water, moet de bescherming dienovereenkomstig worden ontworpen. Bij de FinJet H-series wordt de X-as altijd beschermd door een balg rondom. De Y-beweging si beschermd door een strakke rubberen afdichting en het machineframe is bedekt om extreme omstandigheden te weerstaan.

Het machineframe is ontworpen zodat er indien nodig op kan worden gelopen voor eenvoudig bediening en onderhoud.

Elektro en automatisering

De elektrische en automatiseringsontwerpen voor alle waterstraalsnijmachines van FinJet worden gepland en uitgevoerd door eigen personeel van Muototerä. Dit zorgt voor optimale compatibiliteit tussen mechanische en automatiseringscomponenten. Een goede waterstraalsnijmachine is gemaakt van kwalitatieve componenten, maar dat is op zichzelf niet genoeg. Alle onderdelen moeten naadloos samenwerken. Het doel van Muototerä is altijd om de waterstraalsnijmachines beter te laten presteren dan de som van hun delen. In de praktijk betekent dit gezamenlijk ontwerp. Met andere woorden, mechanisch en automatiseringsontwerp worden tegelijkertijd uitgevoerd voor de beste resultaten.

Elektrische kasten worden altijd gebouwd met gesloten-circulatiekoeling op FinJet H-modellen, wat de duurzaamheid van de elektrische en automatiseringscomponenten verhoogt en de waterstraalsnijmachine minder gevoelig maakt voor storingen. De machine wordt bediend via de eigen interface van Muototerä voor waterstraalsnijden. De HMI (Human Machine Interface) is een 21,5 inch Full HD touchscreen met een krachtige 1,91 GHz processor. De gebruikersinterface is ontworpen op basis van de gebruikerservaring, zodat deze eenvoudig maar krachtig is en alle functies biedt die nodig zijn voor effectief waterstraalsnijden.

Componenten voor Hoge Druk

Componenten voor hoge druk spelen een cruciale rol bij waterstraalsnijden. Aangezien het een apparaat met hoge druk is (3800 – 6200 bar), worden de componenten voor hoge druk blootgesteld aan extreem zware belasting. Naast de zelfgemaakte componenten gebruikt Muototerä componenten van KMT Waterjet. Hoogwaardige componenten garanderen de betrouwbaarheid van de machine bij alle drukniveaus.

Alle waterstraalsnijmachines van FinJet kunnen worden aangesloten op elke hogedrukpomp, inclusief oudere exemplaren die al bij de klant op locatie zijn. Muototerä is een officiële distributeur van KMT hogedrukpompen en een Premium OEM-partner.